Welcome to SCHIE BEAUTY ™

Postat Kategorier Bloggen2 kommentarer till Welcome to SCHIE BEAUTY ™

Kul att några läsare hänger kvar! SCHIE BEAUTY ™ är en spinoff på makeupedia.se och sjösattes lite tidigare i år. Det kommer se helt annorlunda ut, eller inte alls! Vi får se! Det här inlägget är mest bara till för att få igång en officiell start!

Kom gärna med inputtar på vad ni skulle vilja läsa och se mer om 💡
Jag kan inte lova något, men det kan sätta igång tankenöten! 🤔
Mitt syfte med bloggandet kan ni läsa om nedan :)

❤


Hoppas du får en positiv vibe av denna sajten för syftet är att göra dig lite gladare varje dag.

KRAM!
🤗


Update!

Postat Kategorier BloggenTaggar 2 kommentarer till Update!

Pinterest MakeupediaPin it!

Uppdatering i bloggen!

En “Update”-post har legat på lager i mer än 6 månader. Så nu är det på tiden!
Jag lade ut lite sneakpeeks på Facebook i måndags angående den nya grafiska profilen och här är resultatet! Hoppas ni gillar den nya headern, annars vänjer ni er antar jag :)
Bakom scenen finns det fortfarande hur mycket som helst att jobba vidare med, så jag är glad att jag hunnit prioritera detta. Att ta vatten över huvudet har alltid varit min grej. Desto fler funktioner, desto fler problem!

Det viktigaste jag lärde mig som webbis — så kallas vi — var att om en webbplats kräver en manual, så är det ingen bra webbplats. Därför förutsätter jag att du som läsare nu förstår hur man navigerar och interagerar på schiebeauty.se!

Nya sidor

Nu har jag haft Pinterest ett tag och har knappt märkt av användandet hos andra. Ni kan följa bloggen här! Tumblr-sidan är relativt ny, men en sida jag verkligen vill slå ett slag för är Google+. Den har hängt med länge nu och personligen finner jag G+ som ett bättre alternativ till Facebook. Säkrare helt enkelt, men tråkigt att så många inte ens vill ge Google en chans!

Frågor? Fråga på!

Beauty Night by Tanci

Postat Kategorier BloggenTaggar , 2 kommentarer till Beauty Night by Tanci

Goodiebag från Beauty Night by Tanci

Beauty Night by Tanci

Nu har jag äntligen lyckats gå igenom alla goodiebagsen från Beauty Night by Tanci! Det som syns är alltså större delen av alla skönhetsprodukter, så det är inte allt från vad vi fick med oss hem.

Tanja hade fixat en riktigt höjdarkväll förra fredagen, allt för att vi skönhetsbloggare skulle få en trevlig kväll! Vi fick varsin gloMinerals Protective Liquid Foundation och Pressed Base i skräddarsydd nyans. Vi var många med samma nyans — Natural Light — så den tog slut och jag lyckades bli utan en! Men jag hoppas den dyker upp inom kort med posten! Under tiden tänkte jag botanisera lite bland produkterna, så hojta till om det är något NI vill se mer av redan nu!

Det hände kort och gott en hel del under kvällen, och ni kan läsa mer om den hos Tanja. Trots massiva goodiebags så är det inget som slår att bara ses och träffa de andra bloggarna! Kvällen gick lite väl fort bara :) Extra tack till Lisa för rouget jag fick från hennes vinst :)

Tävla hos Makeupedia – Vinn valfria produkter från I Love Cosmetics!

Postat Kategorier Bloggen, I LoveTaggar , 33 kommentarer till Tävla hos Makeupedia – Vinn valfria produkter från I Love Cosmetics!

Tävla hos Makeupedia - Vinn valfria produkter från I Love Cosmetics!
Avslutad!
Vinnare blev AnnaKaize & Pernilla W! Tack till alla som ville vara med! Det var många som samlade flera poäng denna gång så kamp, så misströsta inte- jag sitter på fler utlottningar!

Vinnarna har blivit kontaktade. Får jag inget svar inom 24h går vinsten vidare!

Vinn valfria produkter från I Love Cosmetics!

I samarbete med Beautyzone kan två av Makeupedias läsare vinna valfria produkter från nya I Love Cosmetics! Kolla in sortimentet här.
Av dessa två vinnare får – en chansen att kamma hem en valfri produkt – och den andra vinnaren kammar hem två produkter!
Totalt kan du alltså få 4 poäng att tävla med och desto större chans att kamma hem vinsten. OBS! Det är helt frivilligt att samla poäng – men kom ihåg att vare sig du vill vinna en eller två produkter är det ett måste att kommentera detta inlägg! För informationens skull svarar jag inte på dessa kommentarer men jag läser dem alla :)

Tävlingsregler

  • Vill du vinna två valfria produkter måste du ha samlat minst 2 poäng.
  • En tävlande per IP-adress. Detta kommer att granskas så ingen idé till fusk!
  • Vinnarna presenteras efter avslutad tävling. Vinnarmail skickas ut och hör inte någon av de två vinnarna av sig inom 24 timmar går priset vidare.
  • Alla kommentarer och insamling av poäng granskas för rättvisans skull.
  • Uppdatering: Vill du ändå tävla med tre poäng men inte har facebook/twitter så går det utmärkt att vara kreativ på annat sätt!

Vinn 1 valfri produkt!
Lämna kommentar 1 poäng: Lämna en kommentar och giltig e-postadress i detta inlägg och skriv varför du vill vinna!

Vinn 2 valfria produkter!
Lämna kommentar 1 poäng: Lämna en kommentar och giltig e-postadress i detta inlägg och skriv varför du vill vinna och om du har bloggat, gillat/delat på facebook eller twittrat. Kommentaren här är ett måste för få att vara med i dragningen.
Och gör något av följande alternativ…
Blogga 1 poäng: Tipsa dina läsare om denna tävling och länka till detta inlägg – ditt egna inlägg pingas då automatiskt i detta kommentarsfält. Det är tillåtet att kopiera text och bild från detta inlägg.
Gilla Facebook 1 poäng: Följer du Makeupedia på Facebook får du automatiskt ett extra nummer i dragningen. Gilla och/eller Dela på Facebook är alltså 1 poäng.
Twitter 1 poäng: Twittra om eller retweeta tävlingen och länka detta inlägg! #winmakeupedia

Tävlingen avslutas söndag 23 Oktober kl 21:00 – SHARP!
Inkommande kommentarer efter det kan ej tillgodoräknas.

Välkommen till Makeupedia 2.0!

Postat Kategorier BloggenTaggar , 1 kommentar till Välkommen till Makeupedia 2.0!

Välkommen till Makeupedia 2.0!

Välkommen till Makeupedia 2.0!

Nu är äntligen sökfunktionerna för diverse sidor helt färdiga och färdiga att nyttjas. Det tog mer än ett halvår att få tummen ur och åstadkomma dem, så jag hoppas att alla ni som läser och kollar får nytta av dem!
Detta innebär att du kan söka recensioner via betyg, söka inlägg via specifikt varumärke och söka inlägg efter specifik makeup med swatches. Jag har planer på att avancera dessa sökfunktioner ett steg till, så kom gärna med förslag på vad/hur/när du önskar söka på saker och hur användarvänligt allt är. T ex om det finns någon speciell tagg man vill kunna söka efter, söka efter säsongskollektioner, limiterade utgåvor osv. Inte minst kommer det att hjälpa mig färdigställa andra ting och research, som inte bara har med Makeupedia att göra, utan sådant vi ska jobba med i plugget!

För det andra så finns nu en redigerare i kommentarsfälten, som möjliggör eventuell korrigering av din egna kommentar. Det finns en tidsgräns på 30 minuter, efter att kommentaren blivit godkänd, att rätta till misstag eller liknande. Den här redigeraren kommer uppdateras snarast möjligt! Måste redigera ett stycke för att passa in med den andra designen!
Tyvärr har jag också blivit tvungen att lägga till en CAPTCHA-kod för att slippa ett massivt pådrag av spam bland kommentarerna. Har haft problem med detta ett tag nu och tyvärr har andra kommentarer också hamnat bland skräpposten och ber om ursäkt för det här! Jag hoppas dock att den där CAPTCHA-koden ryker snart.

Återigen till de nya sökfunktionerna. Det här är än så länge ingen stor webbplats, så det är lite tunt bland kategorierna just nu. Men jag hoppas såklart att det ska fyllas ut med tiden. Det finns så många utkast just nu att jag inte kan räkna dem på fingrar och tår, men arbetar så gott jag kan och hinner. Min mening med Makeupedia är alltid att leverera god kvalitet och användarvänlighet på allt, men jag känner mig fortfarande i startgropen! Just nu kan det fortfarande finnas inlägg som hamnat i fel kategorier osv, så med tiden kommer detta att justeras ;)
Ett sista tips! Om ingenting verkar fungera av de nya funktionerna så skaffa Google Chrome idag!

Ny design!

Postat Kategorier BloggenTaggar 3 kommentarer till Ny design!

Makeupedia Screenshot

Nu har det slitits rejält bakom bloggen i snart en vecka! Jag anser mig aldrig nöjd, så gissningsvis kommer bloggen att uppdateras ytterligare. Men i det stora hela känns det färdigt. Så därför uppmanar jag alla att ladda om sidan och trycka på F5-tangenten!
Kom ihåg att jag inte bara använder Makeupedia för att beautyblogga, det är mitt verktyg för att spetsa min kompetens inom CSS, HTML, PHP & databaser. Så i det stora hela jobbar jag dygnet runt med bloggen, även om det inte dyker upp inlägg!

Om du orkar… (jag vet hur ointressant det är för dig som läser) men så vore jag evigt tacksam om du hörde av dig om du ser fel, buggar & errors! Så…

Vill ni se mer tävlingar, utlottningar & andra belöningar behöver jag er! :)

Pest eller kolera?

Postat Kategorier BloggenTaggar 2 kommentarer till Pest eller kolera?

Smutsbrun i ansiktet med ett par MC-Hammer brallor och ful hårfärg. Målat i ögonbrynen med vit penna också…. jag är en oompa lompa. Bildkälla.

Blev taggad hos Sublimt att göra denna Pest eller Kolera så här kommer mina svar! Nu taggar jag Wysteriia!

1. Går du hellre ut(på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Stökigt hår & snygg makeup! men en bra omväxling hade ju varit tvärtom för min del!

2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Rakar av ögonbrynen! De växer väl ut igen…förhoppningvis..

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Nu börjar det bli löjligt! nätet ju!

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
80tals-permanent!!

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?Neutralt…

6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?
MC Hammer såklart!!!

7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna(som man får om man solar i t-shirt och shorts)?
Oompa Loompa! Ska man ha solbränna så hellre en jämn orange färg än en fläckig rosa hehe.

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
En ful hårfärg men skitsnyggt hår är väl inte fel.

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Goth-inspirerat skulle jag kunna köra mer än en gång i veckan!

10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Jag skulle hellre bli av med all makeup. Inte för att jag älskar skor, men det är ett nödvändigt ont :)

Uppdatering i bloggen

Postat Kategorier BloggenTaggar Lämna en kommentar till Uppdatering i bloggen

Bloggnytt

Nu har jag fixat en bättre navigator för att ta sig till föregående sida, eller till den sista sidan om man nu vill kika där.
Den är placerad längst ner, förutom på enskilda inläggssidor och de tre informationssidorna (Om Bloggen, Pr & Policy, FAQ).

Jag har ändrat lite här och var, kanske inget märkbart, men uppmanar dig ändå att trycka på F5 på tangentbordet för säkerhetsskull! Hojta gärna till med en kommentar också om du ser något som har hoppat ur led!

Nästa lilla projekt blir att strukturera upp kommentarsfältet. Som det ser ut nu är jag inte på långa vägar nöjd, men det får duga tills vidare. Det finns även en hel del småfix kvar att göra, men jag ska prioritera kommentarsfältet först!

/Caroline