Bioderma Sensibio H20 (Créaline) Recension & Ingredienser

Bioderma Sensibio H20 (Créaline)

Bioderma Sensibio H20 (Créaline)

Sensibio eller Créaline (500ml, 169kr) är en mild makeupremover för torr/känslig hy. Den finns även för oljig/blandhy. Bioderma är ett franskt apoteksmärke som är ganska svåråtkomligt i Sverige.  Produkterna säljs inte i butiker, utan man får köpa dem via nätet eller utomlands. Bioderma finns att köpa hos Escentual.com.

Bioderma Sensibio är speciellt bra för exempelvis makeupartister som gör flera sminkningar på modeller. Just därför att den tar bort all slags makeup och lämnar en  ”clean” finish för att lägga på ny makeup på kort tid. Har man det behovet kan jag verkligen rekommendera den här. Men dock inte så ”clean” som riktigt ren — utan jag får en något klibbig yta — men som ändå är bra nog att applicera ny makeup på.

Trots att den är anpassad för känslig hy, känns det som den ”verkar” på mitt ansikte. Efter att jag använt den med en bomullstuss runt ansiktet — ger den en lite stickande feeling och en åtstramande effekt. Det stickande försvinner dock efter ca  30 – 60 sekunder. Den sticker eller svider dock inte i/runt ögonen.

På vattenfast mascara är den inte effektiv. Efter ihärdiga försök tar den endast bort typ 60% av den vattenfasta mascaran.

Oavsett makeupremover, vare sig den lämnar en återfuktande, oljig eller ren känsla — skulle jag enbart aldrig använda en remover på kvällen innan läggdags. Vad jag gillar med Bioderma är att jag kan använda en mildare rengöringsmjölk efteråt, istället för en skummande rengöring. En mjölkrengöring kommer annars inte på fråga hos mig om jag använt en oljigare makeupremover.

Köpa igen kan bli mycket aktuellt, men frågan är om det verkligen är värt det för mitt behov i nuläget. Det finns många fler lättillgängligare makeupremovers därute, som anpassar sig bättre för mig. Men jag ser gärna att Bioderma lanseras på svenska apotek i framtiden.

Finns att köpa: bekkas.se

Se ingredienser!

Bioderma Sensibio H20 (Créaline)  IngredienserIngredienser — Bioderma Sensibio H20 Créaline

Bioderma Makeupremover Etiketter:

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

2 reaktioner till “Bioderma Sensibio H20 (Créaline) Recension & Ingredienser”

  1. Vill verkligen testa denna 🙂 fast det har inte blivit av. Nån gång får jag nog tummen ur 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.