Chanel Coco Noir Eau de Parfum Recension & Bilder

Chanel Coco Noir Eau de Parfum Flacon

Chanel Coco Noir Eau de Parfum

När Chanel Coco Noir lanserades för någon månad sedan, visste jag direkt att jag ville ha den. Chanel försåg mig med ett exemplar, så jag är väldigt tacksam och glad att kunna dela med mig av denna nyhet. Chanel är för övrigt det märket jag äger flest doftprodukter från redan (ska skriva och fota ett inlägg om dem snarast).
Jag tror faktiskt inte jag är ensam om att säga att Coco Noir är, och förblir årets parfymnyhet. Den är något hypad och jag tror många har ganska höga förväntningar.

Coco Noir finns just nu i Eau de Parfum 50ml och 100ml. Flakongen är opak svart med guldfärgade detaljer. Toppnoterna startar med grapefrukt och bergamott som sedan lämnar plats för hjärtnoterna jasmin, ros, narcissus och pelargon (geranium). Basen noteras med patchouli, sandelträ, bourbon vanilj, tonkaböna, vit mysk och olibanum.

Det första jag tänkte när jag öppnade Coco Noir var ”mmm ladylike”. En damigare version av Coco Mademoiselle, även om jag inte tycker att de är så lika. Coco Noir känns mer lik originalet Coco och Chanel Nº5 vill jag minnas. Jag har inte de två, men har använt dem förr. På mig är Coco Noir dock tillräckligt originell gentemot de andra. Den är inte tung och intensiv, utan mer varmare och djup. Den är inte för stark, för söt eller syrlig utan en god blandning.

Direkt när jag sprayar på Coco Noir känner jag citrusnoterna och jasminen. En doft med mycket mjuka noter. Mycket frisk och väldigt krämig de första minuterna. Efter 10-15 minuter börjar jag känna vaniljen. Efter 5 timmmar och mer så känner jag att blomnoterna är mest framträdande.

Coco Noir är en parfym som jag tror de flesta kan använda. Den är varken för skarp eller för tunn. Vad jag gillar bäst är att den anpassar sig för både dag som kväll. Speciellt nu till hösten/vintern.

Finns att köpa: ByBloom. Jag är osäker på om KICKS har den, men den finns på NK och lite olika parfymerier.

Se mer bilder på Coco Noir!

Chanel Coco Noir Eau de ParfumChanel Coco Noir Eau de Parfum

Chanel Coco Noir Eau de ParfumChanel Coco Noir Eau de Parfum

Chanel Coco Noir Eau de ParfumChanel Coco Noir Eau de Parfum

Chanel Coco Noir Eau de Parfum FlaconChanel Coco Noir Eau de Parfum

Chanel Coco Noir Eau de ParfumChanel Coco Noir Eau de Parfum

Chanel Parfym Etiketter:

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

12 reaktioner till “Chanel Coco Noir Eau de Parfum Recension & Bilder”

 1. Coco Noir luktar ungefär likadant på mig som du beskriver att den luktar på dig. Det känns som om doften blir en del av mig, precis som att det är min hud som luktar så och inte att jag sprayat på en parfym och maskerar mig själv. Min favorit och en doft jag kan tänka mig att bära varje dag, hela tiden 🙂 Glad någon äntligen har något positivt att säga om Coco Noir! Tycker jag bara läst negativa recensioner hittils..

  1. Kul att du kände igen dig i min beskrivning! Har också läst en hel del negativt, men också positiva! Många hade kanske lite för höga föraningar om hur den här skulle dofta, lite mörkare osv. Då kan jag förstå besvikelsen, men jag är glad att kunna använda den även dag som natt utan att den tar över hela rum!

 2. Måste sniffa på denna, om inte annat så för att jag gillar flaskan. Chanel är alltid Chanel..:)

 3. Jag hör också till den positiva skaran! Gillar Coco Noir a lot! Det är en av höstens nya dofter som jag kommer att använda själv.
  Men höstens doftnyhet tycker jag inte det är, då röstar jag på Diors doft ”Miss Dior le parfum”. 😉

  1. Ja!! Är ett stort fan av Miss Dior också, men tyckte inte det blev en så intressant nyhet då det redan finns flera versioner av den. Hade nog varit mer spännande om de lanserat en ”Miss Dior Noir” tänker jag!

 4. Haha! ”Miss Dior Noir” hade verkligen varit spännande. Men frågan är om den här nya ändå inte är en version på just detta? För den är verkligen olik föregångarna, och spelar i en helt annan division tycker jag. Med inslagen av amber, patchouli och vanilj och den tyngd och sötma den har skulle den absolut kunna hetat Noir, det tycker jag nog. Personligen har ”Miss Dior Cherie” inte varit något jag använt, men nya ”Miss Dior Le Parfum” den kan jag tänka mig att varva med Coco Noir och min favvo ”Idole” från Giorgio Armani.

  1. Måste kika efter den genast då! Har ju inte doftat den nya än, kanske uppfattades fel menade att jag är ett fan av den gamla Miss Dior! Låter absolut intressant nu när du beskriver den! Idole gillar jag med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.