Deborah Comfort Mat Effect Foundation Recension, Swatches, Bilder

Deborah Comfort Mat Effect Foundation

Deborah Comfort Mat Foundation

Comfort Mat (159kr, 30ml) ger en jämn matt yta och något sammetslen finish. Konsistensen är flytande, men inte rinnig. Den finns i 5 nyanser (alla är swatchade nedan) och är Deborahs senast lanserade foundation.

Den har en säregen doft som verkligen förstör hela intrycket. Om man ser till ingredienserna är detta inte en foundation för dig som vill ha rena och ekologiska produkter. Jag vill gärna se att foundations som lanseras numera, undviker dåliga ingredienser som täpper till huden, men fortfarande måste företag alltså ta till icke-miljövänliga ingredienser för att göra makeup.

Comfort Mat är en, utan att bry sig om ingredienser och annat, en riktigt bra foundation med en grym hållbarhet. På mig ger den samma resultat både med och utan primer och håller över snittet, dvs en hel dag från morgon till kväll! Jag tycker även se att den minskar porerna något.

De få nyanser som lanserats passar mig väldigt bra, men man har tur om man hittar en som passar. Den ger en fin matt finish utan att se för torr ut och appliceras med bäst resultat med hjälp av en foundationpensel eller blender sponge.

  • 00 Ivory
  • 0 Fair Rose
  • 01 Fair
  • 02 True Beige
  • 03 Caramel Beige

Comfort Mat är idealisk för normal eller kombinerad hy. Den ska ge en fin täckning, matta ner och återfukta huden. Krämig och flytande konsistens. Ska ta bort glans och ha en långvarig komfort.

Enligt Deborah innehåller den bland annat RiceSilk som absorberar glans i T-zonen (näsrygg och panna) och Hydra-protect DH Complex som återfuktar huden på djupet, gör den elastisk och vackert mjuk.
Biosaccharide Gum-4 lägger sig som en mjuk film på huden och skyddar mot skadliga miljöfaktorer och SPF15 skyddar mot solens UV-strålar.

För mig är doften rätt outhärdlig och det är ett typiskt fel många gör. Att lägga till något som verkligen inte behövs. Jag skulle gärna sett den här med fler nyanser också. Fem stycken att välja på är lite stenålder nuförtiden.

Se fler bilder & swatches!

Deborah Comfort Mat Effect FoundationDeborah Comfort Mat Effect Foundation

Deborah Comfort Mat Effect FoundationDeborah Comfort Mat Effect Foundation

Deborah Comfort Mat Effect FoundationDeborah Comfort Mat Foundation Ingredienser

Deborah Comfort Mat Effect Foundation00Ivory, 0 Fair Rose, 01 Fair, 02 True Beige, 03 Caramel Beige

Deborah Milano Foundations

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.