Depend GelLack stoppas av Läkemedelsverket

Depend GelLack

Depend GelLack stoppas av Läkemedelsverket

Jag har själv aldrig provat Depend GelLack, men vet hur illa det är med kontakteksem på händer pga användning av ringar. En allergi som inte poppade upp direkt, utan kom gradvis och blev värre och värre.

PRESSMEDDELANDE
Beslut från Läkemedelsverket

Bäste Kund!
Meddelande från Depend Cosmetic angående Depend Gellack.
Läkemedelsverket har i går fattat beslut om att förbjuda försäljningen av Depend Gellack produkter.

Det finns inga funktionsfel eller ingående råvaror som inte är tillåtna att använda utan anledingen till deras beslut är att man tycker att risken att inte göra rätt är för stor för konsumenten som gör denna behandling i hemmamiljö.

Beslutet grundas på artikel 3 i kosmetikaförordningen nr 1223/2009 om kosmetiska produkters säkerhet.

Läkemedelsverket bedömer att produkten inte är säker att använda eftersom allergirisk föreligger vid hudkontakt. I produktens instruktioner står det att ”innehållet inte får komma i kontakt med huden”. Läkemedelsverket anser att detta krav inte kan ställas på en konsument.

Slutligen kan vi konstatera att till antalet utförda behandlingar i Sverige så är det 99.95% av användarna som tycker att denna produkt är alldeles förträfflig så vårt fokus nu är att få till ett förbättrat resultat för de 0,05% som är drabbade.

Tilläggas kan också göras att i Norge och Danmark och vissa länder i Europa är andelen kunder som fått problem betydligt lägre än i Sverige vilket man kan ställa sig mycket frågande till då försäljningen har pågått i stort sett lika länge och med samma goda resultat som i Sverige.

Vår målsättning är att inom en snar framtid presentera en ersättningsprodukt inom samma kategori som gör det möjligt att ha en ”felmarginal” för de 0,05% som fått problem vid applikationen och därmed eliminera att hudirritationer uppstår.

Depend Cosmetic AB

Depend

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.