Make Up Store Egg Sponge Recension & Jämförelse

egg-sponge

Make Up Store Egg Sponge Recension & Jämförelse

Som några av er kanske har läst tidigare fick jag och Hanna Ögren varsin Egg Sponge av Makeupartisten Lisa Aruhsell. Nu har jag testat den ett par veckor och bland annat jämfört den med min första Makeup Blending Sponge från love-makeup.co.uk.

Egg Sponge är verkligen en miniatyr och den utvidgas inte mycket synbart när jag låtit den ligga i vatten och kramat ur den. Den är inte heller lik en vanlig trekant-makeupsvamp i materialet. Den är väldigt kompakt och har inte samma mjukhet som min Makeup Blending Sponge (som för övrigt blir nästan den dubbla sizen i vatten). Kort och gott känns den mer exklusiv och välgjord, mest pga av materialets kompakthet, fast samtidigt gör detta att den är hårdare.

Ofta känns Egg Sponge bara onödigt tidskrävande att applicera hela ansiktet med. Jag syftar då på flytande foundation. Jag kan inte riktigt dutta på foundation med den rundade sidan, utan får använda långsidan istället och strykdutta på. När underlaget väl är på plats så känns det ändå inte helt färdigt om jag inte jämnar ut det med en stöpplingsborste eller pensel som sista touch.
En foundation i mousseform däremot fungerar felfritt för mig. Den är lättare att få jämnt ut och går snabbare att applicera än en flytande. Rouge i mousse fungerar också därför riktigt bra för mig. Det känns som egg sponge och mousse är de två som klickar bäst.
En concealer i mjuk, krämig konsistens känns också bättre att dutta på. Speciellt om man bara vill dölja små partier efter pålagd foundation. Vill man använda concealer runt ögonen så får man dock hålla sig till ögonbenet och under.
Krämrouge är också okej, känns lite som vanlig flytande foundation men eftersom man inte ska applicera hela ansiktet så fungerar det helt klart bättre. Jag har då provat med min FACE Stockholm Creme-Blush On som har en väldigt tunn och krämig konsistens.
En annan sak Egg Sponge är perfekt att använda till är att sudda med. Den är såpass sturdy att spetsen fungerar perfekt som en smudge-applikator. Speciellt om jag vill sota under ögat. Samtidigt är den lite mjukare att sudda med än vad en smudger brukar vara.

Finns att köpa: KICKS.se

Se mer bilder och jämförelser…

egg-spongeMake Up Store Egg Sponge

Make Up Store Egg Sponge

Make Up Store Egg Sponge & maybelline mousse foundation/lancome magie blushMoussen som får mig att gilla Egg Sponge

Make Up Store Egg SpongeMake Up Store Egg Sponge

Makeup Blending SpongeMakeup Blending Sponge

Makeup Blending Sponge (love-makeup.co.uk) vs Make Up Store Egg SpongeMakeup Blending Sponge (love-makeup.co.uk) vs Make Up Store Egg Sponge

Makeupsvampar Make Up Store Sminkborstar & Applikatorer Etiketter: , , ,

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

2 reaktioner till “Make Up Store Egg Sponge Recension & Jämförelse”

  1. Intressant! Jag har upptäckt att den är über att sudda med, det blir riktigt bra fort med denna svamp.

    Däremot. Och även lite MEN. MUS har ju inga krämprodukter! Fetbas och den klistriga HTL är det närmsta vi kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.