L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension

DSC 0175

L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension

betyg 4

Senaste produktlanseringen från L’Oreál Professionnel är en näringsgivande hårolja för alla hårtyper. Mythic Oil (125ml) innehåller en kombination av avokado- och druvkärneolja. Den  tycks vara budgetvarianten av Kerastases Elixir Ultime som kom ut i höstas. Eftersom L’Oréal är och äger Kerastase som märke, är det ju inte helt omöjligt att detta kan vara en kopia eller möjligtvis innehåller liknande ingredienser. Så är dock inte fallet, även om resultatet blev det samma för mitt hår.

För det första är Elixir Ultime tjockare i konsistensen och innehåller fyra olika oljor (pracaxi-, argan-, majs- och kameliaolja) än Mythic Oil som endast har två. Båda oljorna har silikonerna Cyclopentasiloxane och Dimethiconol som första ingredienser. Därefter kommer själva oljorna, förutom i Mythic Oil som har en släng av C12-15 alkyl benzoate. C12-15 alkyl benzoate används bland annat för att göra andra oljor mindre feta. Mer än så har jag inte rotat i ingredienserna, men de har båda samma ingredienser förutom att Mythic Oil innehåller lite fler.

Jag har inte märkt av någon större skillnad i användningen av dessa. Dofterna påminner ganska mycket om varandra, men Elixir Ultime är snäppet godare faktiskt. När jag använt dem har jag först tvättat håret och applicerat i vått hår eller kramat in oljan direkt på torrt hår. Elixir Ultime har jag även använt direkt innan schamponering, men utan större jubel från min sida. Jag föredrar att låta oljor vara leave-in medel.

Jag får inte fett eller klibbigt hår efter användning av någon av dessa. Jag kan ösa på med olja efter schamponering/balsam, men aldrig att håret blivit fett som det blir av t ex olivolja för dem som har erfarenhet av det. Jag tyckte faktiskt att Mythic Oil återfuktade hårtopparna en längre tid än Elixir Ultime. Den gav topparna ett blankare sken än vad jag märkt av vid användning av Elixir Ultime.

Förpackningarna är inte så lika. Elixir Ultime är mer miljövänlig då man kan vrida korken till öppen/stängd, medan Mythic Oil har en vanlig som skulle kunna orsaka läckning om inte korken sitter på ordentligt.

Håroljor och oljor i allmänhet är något som jag inte kan leva utan. Det kommer definitivt att bli ett köp av någon av dessa igen. Skulle vara riktigt bra och inte minst kul, om det dyker upp fler budgetvarianter av dessa på marknaden snart.

Finns att köpa: Lyko.se

Se fler bilder!

DSC 0091Mythic Oil Förpackning

DSC 0164Mythic Oil

DSC 0173Mythic Oil

DSC 0176Mythic Oil

DSC 0179Kerastase Elixir Ultime & Loreal Professionnel Mythic Oil

DSC 0093Mythic Oil Ingredienser

DSC 3694Kérastase Elixir Ultime

DSC 0362Kérastase Elixir Ultime Ingredienser

Håroljor Kérastase L’Oréal Professionnel Etiketter: , ,

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

2 reaktioner till “L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension”

  1. bra review men jag forstar inte riktigt hur man kan kalla dessa oljor 😮 det ar ju (som du sjalv sa) till storre delen silikoner bara.. forstar inte varfor man bara inte koper en pure olja.. x

    1. Sant! Ett bättre namn att marknadsföra dessa på hade varit ”elixir” än ”olja”. De lurar ju konsumenten något nu.

      Personligen använder jag dessa mer som stylingprodukt och riktiga renodlade oljor i mer vårdande syfte. Ricinolja kan jag däremot inte ha i hårbotten för länge, det ger mig små utslag.

      Tack för att du läser & kommenterar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.