L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension

L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension

betyg 4

Senaste produktlanseringen från L’Oreál Professionnel är en näringsgivande hårolja för alla hårtyper. Mythic Oil (125ml) innehåller en kombination av avokado- och druvkärneolja. Den  tycks vara budgetvarianten av Kerastases Elixir Ultime som kom ut i höstas. Eftersom L’Oréal är och äger Kerastase som märke, är det ju inte helt omöjligt att detta kan vara en kopia eller möjligtvis innehåller liknande ingredienser. Så är dock inte fallet, även om resultatet blev det samma för mitt hår.

För det första är Elixir Ultime tjockare i konsistensen och innehåller fyra olika oljor (pracaxi-, argan-, majs- och kameliaolja) än Mythic Oil som endast har två. Båda oljorna har silikonerna Cyclopentasiloxane och Dimethiconol som första ingredienser. Därefter kommer själva oljorna, förutom i Mythic Oil som har en släng av C12-15 alkyl benzoate. C12-15 alkyl benzoate används bland annat för att göra andra oljor mindre feta. Mer än så har jag inte rotat i ingredienserna, men de har båda samma ingredienser förutom att Mythic Oil innehåller lite fler.

Jag har inte märkt av någon större skillnad i användningen av dessa. Dofterna påminner ganska mycket om varandra, men Elixir Ultime är snäppet godare faktiskt. När jag använt dem har jag först tvättat håret och applicerat i vått hår eller kramat in oljan direkt på torrt hår. Elixir Ultime har jag även använt direkt innan schamponering, men utan större jubel från min sida. Jag föredrar att låta oljor vara leave-in medel.

Jag får inte fett eller klibbigt hår efter användning av någon av dessa. Jag kan ösa på med olja efter schamponering/balsam, men aldrig att håret blivit fett som det blir av t ex olivolja för dem som har erfarenhet av det. Jag tyckte faktiskt att Mythic Oil återfuktade hårtopparna en längre tid än Elixir Ultime. Den gav topparna ett blankare sken än vad jag märkt av vid användning av Elixir Ultime.

Förpackningarna är inte så lika. Elixir Ultime är mer miljövänlig då man kan vrida korken till öppen/stängd, medan Mythic Oil har en vanlig som skulle kunna orsaka läckning om inte korken sitter på ordentligt.

Håroljor och oljor i allmänhet är något som jag inte kan leva utan. Det kommer definitivt att bli ett köp av någon av dessa igen. Skulle vara riktigt bra och inte minst kul, om det dyker upp fler budgetvarianter av dessa på marknaden snart.

Finns att köpa: Lyko.se

Se fler bilder!

Mythic Oil Förpackning

Mythic Oil

Mythic Oil

Mythic Oil

Kerastase Elixir Ultime & Loreal Professionnel Mythic Oil

Mythic Oil Ingredienser

Kérastase Elixir Ultime

Kérastase Elixir Ultime Ingredienser

Om Recensenten & Bloggaren Caroline

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se. Hon recenserar samtliga produkter som rör sig från makeup till hudvård. Hennes hudtyp är kombinerad, med fetare t-zon och vid vissa tillfällen ytorr. Caroline föredrar produkter som ger "dewiness" och "glow", gärna i kombination med en bronzad look. Carolines hudton är neutral/varm, en "varm vår" enligt färganalyser. Hon använder ljusa foundations t ex Sensai Flawless Satin Foundation i FS102 Ivory Beige, IDUN Minerals Norrsken foundation i nyans Saga eller Freja och Estée Lauder Double Wear i 1W10 Warm Porcelain.

2 svar på ”L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension”

Sant! Ett bättre namn att marknadsföra dessa på hade varit “elixir” än “olja”. De lurar ju konsumenten något nu.

Personligen använder jag dessa mer som stylingprodukt och riktiga renodlade oljor i mer vårdande syfte. Ricinolja kan jag däremot inte ha i hårbotten för länge, det ger mig små utslag.

Tack för att du läser & kommenterar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.