philosophy The Present Clear Makeup Recension & Bilder

philosophy The Present Clear Makeup

philosophy The Present Clear Makeup

betyg 4

philosophy The Present är en vattenbaserad creme/primer i en tub. Det är en vit halvtransparent kräm som kan kännas lite grynig när man applicerar den. The Present ska minska fina linjer, rynkor och ojämn hud. Den har ett praktiskt snäpplock, men med en stor öppning som gjorde att jag i början överdoserade den. The Present är flytande och har en lagom rinnig konsistens. Den är alltså inte så fast som silikonprimers är. Den ska verka i 2 minuter innan man applicerar makeup, men här vill jag tillägga en sak. Vissa foundations blir kakiga om jag applicerar på för snabbt. Jag behöver minst 5 minuter för att den ska lägga sig ordentligt. Annars blir det för meckigt att blanda ut foundation därefter.

Finishen är inte supernedmattande, men inte heller uppljusande. Den lämnar huden jämn med en sammetsfinish. Doftar lite lavendel, men inget som känns av störande när den sitter på. Annars är lavendel något jag har svårt för, men här var det alltså inga problem.

Makeupen sitter där den ska även efter en hektisk dag. Den håller dock inte min hy helt fri från lite glans här och där. Jag har kombinerad hy och provade även med en silikonbaserad foundation. Även det såg felfritt ut efter en dag. Annars är regeln att använda vattenbaserad foundation till vattenbaserad primer och vice versa när det gäller silikonbaserade produkter.

På informationen står det att The Present ska användas som det sista steget innan makeup ska på. Fungerar även över oljefria dagkrämer. Ibland har jag använt den som en vanlig dagkräm ovanpå serum eller SPF-kräm. Då känns huden lite torrare än vanligt, men det skulle nog fungera om man har fet hy.

The Present är dyr i Sverige och den såldes tidigare hos Cow Parfymeri för runt 300 SEK. Vad jag vet finns den inte att få tag på här längre, så jag rekommenderar att man köper den om man råkar vara utomlands. Jag tycker att den jämnar ut huden tillräckligt för att dölja fina linjer, men det gör de flesta primers överlag på mig. Så för den sakens skull känns den inte så väldigt unik. Den döljer t ex inte porer bättre än Benefits Porefessional.
För mig är den här bra, men inte fantastisk. Jag kommer nog inte köpa den här igen, utan hellre prova något dyrare och förhoppningsvis bättre eller billigare och lika bra 🙂 Den är värd att prova, för det finns dem som älskar den.

Finns att köpa: eBay

Se mer bilder!

philosophy The Present Clear Makeupphilosophy The Present Clear Makeup

philosophy The Present Clear Makeupphilosophy The Present Clear Makeup

philosophy Primers Etiketter:

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.