PR & Policy

Press

SCHIE BEAUTY ™ tar gärna emot pressprover samt meddelanden om nyheter och kommande produkter. För produktutskick garanteras dock ingen recension eller recension av enbart positiva/negativa omdömen. Bloggens syfte är att alltid stå på konsumentens sida.
Skicka e-post till info@schiebeauty.se för mer information.

Policy

Redaktionell policy

Allt innehåll är producerat av författaren utan inflytande av företag, annonser, PR-firmor eller enskild person, såvida inget är citerat. Pressutskick och prover är till för att recenseras och testas. Recensioner eller annan utgivning av produkter, kan inte garanteras publicering. Produkter kan inte heller garanteras ett positivt eller negativt omdöme. Webbplatsen accepterar inte köpt eller dold reklam. Annonser speglar inte alltid webbplatsens egna åsikter.
Sponsrat innehåll speglar webbplatsens egna åsikter såvida inläggets rubrik ej lyder ”Sponsrad” eller ”Annons”. Annonser och sponsrade inlägg ska vara markerade.

Copyright

Det är under inga omständigheter tillåtet att direkt kopiera eller distribuera bilder, text och information från webbplatsen. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrätten. Du är välkommen att länka hit eller låna bilder, gentemot att webbplatsens namn återges i länken.

Recensionspolicy

Eftersom jag testar allt från makeup till hudvård, är det viktigt för dig som läsare att veta att testningsperioder varierar. En del makeup kan testas bara under en dag medan nästan all hudvård behöver minst 2 veckor för att kunna skapa sig någon form av uppfattning av det.
Duschgel t ex,  har normalt en kortare prövotid än t ex en ansiktsrengöring. Även borstar och applikatorer tar lite längre tid för att se om de håller måttet efter flera användningar och tvätt. Hur lång tid en produkt har testats bör framgå i recensionen.

Bildpolicy

SCHIE BEAUTY ™ ger tillåtelse till distribuering av bilder vid tillbakalänkning. Policyn gäller endast gäller vid förfrågan om distribuering. Det är olagligt att låna bilder för egen del utan att skicka in en förfrågan till SCHIE BEAUTY ™. SCHIE BEAUTY ™ arbetar systematiskt med att spåra olaglig distribuering av bildmaterial.
Material från bildbanker får kopieras med visad hänsyn till källan. Vid upprepande kopiering av dessa bilder önskar SCHIE BEAUTY ™ att bli länkad för det arbete som utförts i bildbehandlingsprogram.

Textpolicy

Det är förbjudet att kopiera hel text från SCHIE BEAUTY ™ utan att länka tillbaka till originalposten. All text är skriven och redigerad av SCHIE BEAUTY ™ såvida det inte rör sig om produktbeskrivningar och citat från företag m.m. Produktbeskrivningar och citat kan ibland vara översatta från ett annat språk.

Kommentarspolicy

Kommentarer som innehåller spam, reklam eller något annat olämpligt kan komma att redigeras eller raderas. Kommentarer som innehåller minst en länk kommer att modereras. Kommentarer besvaras i mån av tid eller relevans. Frågor eller andra synpunkter, som passar sig bättre på andra ställen än i ett kommentarsfält, görs direkt via mail till info@schiebeauty.se.
Genom att lämna en kommentar på inlägg lämnar användaren även sitt IP-nummer.

Integritetspolicy och insamling av användarinformation

SCHIE BEAUTY ™använder Google Analytics och Statcounter för att ta reda på mer om användares navigering på webbplatsen. Det här görs i syfte att påverka webbplatsens funktionalitet och besökarantal. Som användare och besökare av sajten kan du när som helst få dina uppgifter exporterade eller raderade.
Skicka e-post till info@schiebeauty.se för borttag eller exportering av dina personuppgifter.

Bild & text

Det är förbjudet att kopiera mina bilder och text. Fråga därför om lov först. Det enda jag begär (efter att du frågat om lov) är att man alltid hänvisar till källan dvs SCHIE BEAUTY ™ eller till inlägget där materialet lånades. Länkar du till ett specifikt inlägg är pingas det automatiskt i kommentarsfältet! Sharing is caring och allt det där!
Alla bilder på webbplatsen är tagna av mig, såvida det inte är rena press/produktbilder. Jag använder en Nikon D90 med kitobjektivet. All text är skriven av mig om det inte framgår att det är citat eller andra direkt tagna texter från någon källa.

Produkter, pressutskick, tävlingar

Ibland får jag pressutskick i form av produkter från företag. Dessa produkter vill jag främst använda för att recensera. Det händer också att jag anordnar tävlingar eller giveaways. Dessa tävlingar sker antingen på min egen bekostnad eller så står företag(et) för utskick av vinst.

Angående pressutskick har jag inget krav för om och/eller när jag väljer att skriva om produkter. Blir kontaktad av företag som vill marknadsföra en produkt är jag noga med att förklara att det finns inga garantier för att jag ens skriver om produkten/produkterna. Mer vanligt är det att jag får produkter utan förvarning. De gånger jag blir förfrågad om att skriva om en produkt väljer jag antingen att inte svara alls på förfrågan. De förfrågningar som intresserar mig brukar jag dock oftast skriva om, just för att jag anser de är intressanta!

För mig är det viktigt att du som läsare alltid kan lita på mina ord. SCHIE BEAUTY ™ är en webbplats för alla märken att synas. Jag vill inte prioritera något märke framför något annat. Ibland kan dock vissa märken synas mer än andra beroende på vad jag själv tycker är roligt/intressant att skriva om. För det mesta recenserar jag även de produkter jag själv köpt. Det jag tycker är kul är att informera om både nytt och gammalt, och framförallt, göra bloggen nyttig på innehåll som användare söker efter.

Annonser & Affiliates

Annonser i olika utsträckning används för intäkter till bloggen. Affiliatelänkar återfinns primärt i inlägg och annonser i sidomenyn/header/footer. Affiliatelänkar ger enbart en viss provision (normal 3-7% av det totala beloppet) om du väljer att slutföra köp via länken. Provisionen går till att stödja bloggen i form av underhåll och produktköp. Google Adsense är användargenererat innehåll där annonser baseras på vad du som användare är intresserad av. Det kan vara annonser som SCHIE BEAUTY ™ inte alltid står bakom.

Webbläsare

Jag rekommenderar mina läsare att uppdatera sina webbläsare och använd gärna Google Chrome.

Betygssystem

Information om betyg, omdöme och recensioner hittar du här.

Sidan uppdaterades den 28/2-2019