Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir Recension, Ingredienser, Bilder

Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir

Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir Recension

betyg 5

Gliss Daily Oil Elixir från Schwarzkopf (75ml, ca pris 79kr) kommer i en smidig pumpflaska och kan användas till flera olika ändamål. Jag har provat alla sätt: före och efter tvätt och som styling/finish.

Konsistensen

Daily Oil Elixir är ganska odryg om man jämför med Kerastase Elixir Ultime, LOreal Professional Mythic Oil och Shu Uemura Essence Absolue (Har endast hunnit prova Shu Uemura en gång hittills, så det är rent konsistensmässigt jag uttrycker mig här). Jag har dem alla och kan verkligen konstatera att Schwarzkopf Gliss version är något av en trögflytande variant i jämförelse.

Ricinolja – extra superlight ungefär. När jag smörjer ut den i handflatorna känns den så. Absolut inte lika smetig och kladdig som ricinolja, bara en mycket lättare version. Men jag kan lova att den inte kladdar i hårbotten. Den har också en starkare gulnad i pigmenteringen än de andra oljorna.

Styla eller vårda?

Daily Oil Elixir är precis lika effektivt i vårdande syfte som för styling. Den reder ut håret och tar bort frisset. Jag låter den verka några minuter på torrt hår innan jag börjar kamma ut det. Däremot så använder jag dubbelt så mycket produkt än de 1-2 pumptagen Schwarzkopf skriver. Den känns inte nertyngande för håret eller fet.

Varför jag gillar den

Jag gillar att den är något odryg och inte lika rinnig. Att den kommer i en mindre version (75ml) är bara plus, då förpackningen känns tåligare/stadigare än de andra. Perfekt att resa med. Den känns verkligen lika lyxig som Kerastases Elixir Ultime, men har inte en lika god doft och skiljer sig konsistensmässigt. Däremot känns doften mindre stark hos Schwarzkopf Gliss.

Om du gillar lösare konsistens på oljor, är jag inte likar säker på att man uppskattar Gliss Daily Oil Elixir. Men det är just det odrygheten jag gillar, trots att den lär ta slut fort. Jag kommer absolut att kika på den här igen. För mig håller den exakt vad den lovar och håret känns mycket återfuktande även när jag använt den före tvätt som efteråt.

Finns att köpa: I dagligvaruhandeln.

Läs mer och se ingredienser!

Jag har inte granskat ingredienser speciellt nära, utan mest jämfört dem sinsemellan andra produkter. Vad som kan vara intressant att veta är att den första ingrediensen i alla dessa oljor är densamma, trots att den är utskriven med ett annat namn på Gliss Daily Oil Elixir. Cyclopentasiloxane  =  Cyclomethicone.  

Shu Uemura Essence Absolue:
Cyclopentasiloxane, dimethiconol, camellia kissi/camellia kissi seed oil, ethylhexyl, mehtoxycinnamate, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, parfum/fragrance.

Schwarzkopf Gliss Daily Oil ElixirSchwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir

DSC 0362Kérastase Elixir Ultime Ingredienser

DSC 0093LOreal Mythic Oil Ingredienser

Håroljor Schwarzkopf Etiketter: , ,

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

En kommentar till “Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir Recension, Ingredienser, Bilder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.