Torrschampon Recensioner Klorane, Batiste, Proffs, Barnängen

Torrshampon

Torrschampon Recensioner Klorane, Batiste, Proffs, Barnängen

Torrschampon är ett av mina främsta vapen i vardagslivet. Jag har använt och provat mängder under flera år, men just nu så blir det mest Batiste som kommit i pressutskick. Jag har även köpt en liten specialare från Batiste, men den kommer i ett separat inlägg framöver. Den ter sig lite annorlunda än ett klassiskt torrschampo, men som sagt jag återkommer.

Proffs Dry Schampoo

 • Det var några år sedan nu jag verkligen använde det här. Jag minns att jag aldrig var helt nöjd med det, men ändå har jag köpt det igen ett par gånger. Det doftar starkt och fungerar mest som en nödlösning. Har jag inget torrscampo hemma så står denna (år efter år) alltid redo på hyllan. Jag gillar Proffs Volympuder mycket bättre.
  Finns att köpa hos KICKS.

Batiste Dry Schampoo

 • Batiste Torrschampon kommer i en mängd olika dofter! Själv föredrar jag nog originalet som inte har en specifik doft, även om den har en viss parfymerad fräschör. Gillar även ”Tropical”, men ”Blush” kan vara lite starkt för mig ibland. Jag gillar Batiste och använder dem både för att få bukt med fett eller ge volym.
  Finns att köpa hos Sephora. Mini-flaskorna finns också hos Sephora.

Barnängen Cotton Fresh Torrschampo

 • När jag provade detta första gången så stod jag inte ut med doften. Hur kommer jag någonsin att ens försöka gilla det här? Men jag har vänjt mig något bättre vid det nu. Cotton Fresh skulle kunna vara det absolut bästa torrschampot jag använt, men då skulle det vara helt opafymerat. Vad är det då som gör att jag gillar det så mycket? Det gör att mitt tunna, fettiga hår blir blankt och snyggt helt enkelt. Pulvret fördelas jämnt utan vita/grå partier. Men minus för att man behöver spraya ett tag för att uppnå det, samtidigt som det är överparfymerat. När jag använder torrschampo är det mer viktigt att inte förpesta luften bredvid andra människor än att mitt hår ser bra ut. Så en parfymfri variant vore drömmen.
  Finns att köpa i dagligvaruhandeln.

Klorane Oatmilk Gentle Dry Shampoo Spray

 • Ett torrschampoo som inte bara gör att håret ser rent ut — utan också gör det renare! Så är min känsla av det här. Förstår att det är en storsäljare och är helt klart det absolut bästa jag provat. Ingen småirriterande doft, hårbotten är tacksam och det blir lätt att borsta ut. Jag har provat två olika torrschampon från Klorane, ett för frekvent användade och en starkare variant för mindre frekvent användande. Det är lite svårt att urskilja dem för jag använde det starkare mer de dagar då jag kände att håret behövde det.
  Finns att köpa hos Bekkas.

Om jag använder mycket torrschampoo en dag så brukar det inte se fett ut nästa dag. Men använder jag lite så behöver jag alltid spraya mer i nästa dag. Det är min erfarenhet av alla torrschampon jag provat, så gällande hur länge håret håller sig ”rent” är det ingen större skillnad på för mig. Men jag föredrar att använda lite varje dag, annars blir mitt hår ganska torftigt och bångstyrigt av allt puder i håret.
I akuta fall kan man använda det som finns i skafferiet, nämligen mjöl och bakpulver. Och varför inte prova vaniljsocker för lite god doft! Nu var det ett tag sedan jag hade mjöl i håret, men det är ingen dum idé och man slipper en massa skumma ingredienser på köpet!

Använder du torrschampo? Har du någon favorit att dela med dig av?

Batiste Barnängen Klorane Proffs Torrschampon Etiketter: ,

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

6 reaktioner till “Torrschampon Recensioner Klorane, Batiste, Proffs, Barnängen”

 1. Jag tycker Att Björn Axéns är riktgt bra.
  Finns i mindre flaskor också 🙂
  Kan köpas på bl a Apoteket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.