Cocoa Brown

Cocoa Brown Recensioner
Cocoa Brown Recensioner

Cocoa Brown lanserades på svensk marknad 2015 och sedan dess har grundaren Marissa Carter även lanserat ett eget makeupmärke, Carter Beauty Cosmetics. Både Cocoa Brown och Carter Beauty Cosmetics är budgetmärken, typ samma prisklass som H&M Beauty har. Det finns även en svensk sida cocoabrown.se och produkterna finns i princip… överallt! Jag hittar Cocoa Brown vart jag mig än vänder och alltid till ett bra pris.

Du hittar nu Cocoa Brown med 20% rabatt hos LYKO!


När jag letar self-tanners vill jag först och främst att de ska kännas lätta på huden och icke-klibbig konsistens. Detta går före doftkriteriet för min del! Personligen föredrar därför vatten, spray eller mousse-varianter. En favoritmousse är den här från St Tropez. Jag har inga problem med en typisk B-U-S doft, men gärna så lite som möjligt. Sen tredje kriteriet är att det ger en bra nyans direkt. Nu är jag lite otålig att använda gradual tanners, men har de en bra konsistens så provar jag gärna.

Just nu vill jag gärna ha en lätt, ljus variant. De flesta jag hittar är i nyans medium eller mörk.

Cocoa Brown har, vad jag vet, ingen riktigt ljus produkt trots att de har ett bra sortiment att välja på. Med 1 hour Tan Mousse så är resultatet bra mycket ljusare än vad andra ”medium shades” är som jag provat. Moussen är lättapplicerad med en tanning mitt och torkar snabbare än vad Gentle Bronze gör. Notera dock att båda produkterna blir gröna efter ett till två år så med andra ord: oanvändbara!

Min rekommendation är att vara extra noga i valet bland B-U-S/self-tanners. Brun-utan-sol har helt enkelt inte lika lång hållbarhet som andra produkter kan komma undan med.

Jag tänkte även visa en ”wash off”- produkt från Cocoa Brown, men den kommer i ett separat inlägg. Och sist, har ni tips på bra vattentåliga-wash-off-self-tanners (!) så vill jag absolut veta!

Cocoa Brown Ingredienser
1 hour tan Mousse / Gentle Bronze
Cocoa Brown Gentle Bronze Gradual Tanning Moisturiser
Cocoa Brown Gentle Bronze Gradual Tanning Moisturiser
Cocoa Brown 1 hour tan Mousse - Medium
Cocoa Brown 1 hour tan Mousse – Medium
Cocoa Brown 1 hour tan Mousse - Medium Swatches
Cocoa Brown 1 hour tan Mousse – Medium

Brun-Utan-Sol Cocoa Brown

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.