nyfiken på… Bdellium Tools

bdellium tools

Bdellium Tools

Bdellium Tools har funnits på marknaden ett längre tag, men jag tror de varit lite knepiga att få tag på här i Europa. För oss finns dem tillgängliga hos brittiska Cocktail Cosmetics, och det är för närvarande den enda internetbutiken som säljer Bdellium till Sverige. Finns nu hos amerikanska iHerb och svenska Sephora. Priset för en borste startar på £6.50 och slutar på £19.95. För seten går priserna upp mot £69.95.

Bdellium Tools är uppdelade i en rad olika kategorier: Maestro, Studio Line, Travel Line, Green Bambu och Yellow Bambu.
Var säker på att få se flera av borstarna inom en snar framtid! Jag är fortfarande i valet och kvalet om vilka borstar som ska klickas hem. Borstarna finns även att köpa i set. De individuella borstarna ingår inte i dessa set, möjligtvis enstaka.

Green Bambu är ett alternativ för dig som vill ha miljövänliga och veganska borstar. De har gröna skaft av bambu och grön/vita eller helt gröna borstrån.
Studio Line är de borstar med gula handtag och vita strån.
Yellow Bambu har gula handtag och gula strån.
Maestro är de mer påkostade borstarna och har ett tåligare skaft. Skaften är svarta och är i likhet med Sigma, MAC osv.
Några borstar har kortare skaft än de andra. Men det står alltid utskrivet vilken längd de har, så man kan vara säker på vad man köper. Bdellium tools driver även en egen blogg så checka in den om ni är nyfikna!

Finns att köpa: iHerb, Sephora, Cocktail Cosmetics

Bdellium Tools Etiketter:

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

12 reaktioner till “nyfiken på… Bdellium Tools”

 1. Aldrig hört talas om, men ser spännade ut. Framförallt de veganska låter spännande, Känns som framtiden borde bjuda på mer miljövänliga alternativ. För att dra sitt strå till stacken, bokstavligt talat =)

  1. Absolut, det är superviktigt! Jag såg bland annat en annan brittisk webbshop som endast tagit in bdelliums green bambu borstar, just för den sakens skull. Samtidigt känns det så knepigt att dem som vill leva så enkelt och grönt som möjligt, måste punga ut med flera tusenlappar för att få så rena, djurvänliga, hållbara och grymma borstar som möjligt!

 2. Green Bambu har jag varit inne och sniffat på ett bra tag nu ( såg dom för nått år sen ) men jag har sån beslutsångest över om jag ska investera i dom eller Sigma, det är juh rätt svårt att få tag i bra utlåtanden om just Green Bambu. Ska nog vela ytterligare ett år tror jag.

  1. Det Emmi nämner nedan har jag hört även från andra på nätet. Men inte bara därför jag väljer att göra en stor investering i dem. Bdellium som företag verkar också mycket uppdaterade, jordnära och allmänt trevliga typer när jag mailat med dem! Jag gillar att de är mer rookies än gamla rävar också, det känns bra att stödja företag som öppnar för konkurrens 🙂 och detta är min helt egna åsikt!

 3. Älskar mina Bdellium borstar. Jag har några från varje serie. Kan rekommendera Bamboo och Maestro borstarna. De med gula handtag är bra med, men inte lika bra som de andra. Dessa är mycket bättre än Sigma tycker jag.
  Mina Sigmaborstar fäller en hel del och hårstråna sticker ut från borstarna och sticker till mig i ögat ibland :/
  Bdellium borstarna från Maestro-och Bambooserien har inte tappat ett enda hårstrå ännu 🙂 Bamboo serien har kortare handtag än de andra två. Tycker absolut du ska testa dessa, de är kanon.

   1. Ja alltså de gula borstarna är inte dåliga på något sätt, mkt bättre än Sigma enligt mig. Personligen gillar jag de svarta och gröna bättre, men som sagt de är alla bra 🙂

    1. Såg någon på YouTube som nämnde att studio lines duofiberborstar blödde när hon tvättade dem. Har du någon? Studio line Square Facial Brush verkar dock intressant! Men annars lockar de gröna och svarta mest!

     1. Japp, det har jag, det är på grund av att de blödde lite och har tappat ett par hårstrån som jag rekommenderar de svarta och gröna mer. Men förutom duo-fiber borstarna, har jag inte haft något problem med den gula linjen (studio). Jag har också några av de gröna duo-fiber borstarna och dessa blöder inte och tappar inte nåt hår alls. Inte mina iaf. Från svarta linjen har jag ingen duo-fiber än, bara natur-hårborstar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.