Om SCHIEBEAUTY™

SCHIEBEAUTY™ (nedan hänvisade till ”vi”, ”vår”, ”oss”) och webbplatsen https://www.schiebeauty.se inklusive övriga sociala medier kanaler (nedan hänvisad till ”sidan”) följer lagar och regler enligt Marknadsföringslagen (MFL).

En del inlägg på sidan är eventuellt märkta med text, symboler, knappar, eller etiketter för att uppmärksamma läsaren om inläggets innehåll. Exempel på innehåll är affiliatelänkar, sponsrat material, pressmaterial, inköpta produkter eller tjänster. Fr.o.m 2019-08-01 gäller följande markeringar:

Annonslänk” = inlägg innehåller en eller flera annons-/affilitelänkar.

Inköp” = inlägget innehåller en eller flera produkter som köpts in för recensionsändamål.

Pressprov” = inlägget innehåller en eller flera produkter som mottagits i form av pressmaterial.

Sponsrad” = inlägget är sponsrat.

Annonslänk
Annonslänkar (affiliatelinks) är vanligt förekommande på sidan. Det utger ingen extra kostnad för dig som kund att genomföra ett köp via annonslänkar. Genomförs ett köp får vi en provision på den totala summan. Denna provision varierar från 1% upp till 12% beroende på återförsäljare, kampanj, produkt osv. Provisionen betalas av återförsäljaren och vid de fall en produkt returneras görs även en retur på provisionen.

Inköp
En majoritet av produkterna som publiceras på sidan består av inköp av oss. Detta medför en bredd på pressmaterial och egna val på produktrecensioner. Produkterna är både noga utvalda och sporadiska inköp. Inköpen grundar sig även på det intresse som visas från dig som läsare och påverkas av säsong. Produkterna köps in av de inkomster som görs från sidans annonser och annonslänkar.

Pressprov
Företag och PR-byråer skickar produkter till oss i informationssyfte. Det innebär att vi avgör själva om produkten ska exponeras, omnämnas etc. på sidan eller ej. Vi bestämmer om, när och hur exponeringen ska gå till. Vi accepterar inte ekonomisk kompensation för produktrecensioner. Vi tillåter inte att företag tar del av vår recension eller omnämning i förväg.

Sponsrad
Inlägg som markerats med ”Sponsrad” är inlägg som vi har kompenserats för. En markering med orden ”Sponsrad” är försedd vid eller intill titeln först i blogginlägget. Markeringen syns på inlägg med sponsrade tävlingar, utlottningar eller där vi mottager en ekonomisk kompensation för exponering etc. Det finns inga krav för oss att vidare recensera, granska eller producera mer material för produkter, tjänster, kampanjer etc. som är relaterade till sponsrade inlägg. Vi förbehåller oss rätten att styra sponsrade inlägg för att de ska passa in på sidan. Exempelvis kan inte företag och varumärken bestämma över vilka specifika produkter och varumärken som ska inkluderas. En specifik produkt kan ha förekommit tidigare i ett annat sammanhang på sidan som recension etc. Vi accepterar inte sponsrade recensioner av produkter, utan produkter som ingår i ett sponsrat innehåll är av annan karaktär som tips, tutorials, giveaway, tävling etc.

 

Information om sekretesspolicy och andra policies finns under PR & Policy.