Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil Recension

Shu Uemura Art of Hair Essence Absolue Nourishing Protective Oil

Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil

Shu Uemura Essence Absolue är en multifunktionell hårolja. Den ger återfuktning och ska ge intensiv näring till håret.

Essence Absolue Nourishing Protective Oil absorberas snabbt in i hårfibern och balanserar fukthalten i torrt hår. Den sammetslena oljan ger håret glans och UV-skydd. Passar för daglig användning och säker på färgat hår. Doftar kamelia.

Shu Uemuras hårolja lämnar inte mycket att klaga på. Den har verkligen en ”velvety-smooth” konsistens om man jämför med andra håroljor. Den doftar underbart och gör inte håret fett utan mer glansigt med mycket lyster. En pump är lite väl mycket att använda på mitt nordiska, tunna och axellånga hår. Det räcker med mindre än en halv pump för applicering i topparna. En hel pump känns lagom för hela håret som pre-schamponering, men det är ytterst sällan jag vill använda den till det.

Vissa håroljor är dryga, andra mer vattniga. Essence Absolue är ett mellanting. Exempelvis så är Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir inte att rekommendera där oljan ska verka i hela håret — då den är väldigt dryg i konsistensen. L’Oréals Extraordinary Oils är tvärtom, vattnig & odryg! (den recensionen kommer upp ASAP!). De flesta oljor jag provat är bra eller riktigt bra, men mitt tips är veta vad man vill använda oljan till, då mycket hänger på dess konsistens. Oavsett vad jag vill använda Essence Absolue till, så fungerar den riktigt bra. Ni kan läsa mer om håroljorna jag provat här. Den är dyr, så jag använder den sparsamt och varierar den tillsammans med de andra oljorna.

Finns att köpa: Feelunique SE

Läs mer om Essence Absolue!

  • För dagligt bruk: Applicera en pump på torrt hår och torra områden före eller efter styling dagligen.
  • För behandling före schamponering: Tryck ut fyra fyra pumpar och massera in och kamma igenom håret.
  • För intensiv nattbehandling: Dela upp håret i tre delar och tillämpa en pump för varje del. Gäller på mellanstora längder och kamma försiktigt igenom håret och till sist massera in oljan i hårbotten. Lämna inpackningen under natten och styla som vanligt nästa morgon.
Håroljor Shu Uemura Etiketter: ,

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.