Davines Minu & Momo Hair Potion Recension

Davines-Minu

Davines Minu & Momo

Davines Minu är den nya linjen med produkter i uppdaterade serien Essential Haircare. De nio linjerna heter Minu, Nounou, Momo, Dede, Love Curl, Love Smoothing, Solu, Melu, Volu.

Serien avspeglar nu Davines värderingar, deras respekt för människor och miljö mer än tidigare. Det var 10 år sedan Essential Haircare från Davines först lanserades, men nu har innehållet uppdaterats och plasten minskats i förpackningarna. Även formen på balsamet har ändrats. Detta för att minska miljöpåverkan genom att få plats med fler balsam i en låda vid frakt. Davines har ägnat mycket tid åt utveckling av hela serien. Det har även tänkt om gällande ingredienserna. Formulan är nu fri från sulfater och parabener.

Efter ett fint pressevent hösten 2014 fick jag med mig nya Minu och Momo Hair Potion hem för test. Minu är till för att ge lyster och skydda färgat hår. Momo passar dig med torrt hår då det ger mycket fukt.

När jag testade Minu de första gångerna (schampo, balsam, inpackning och serum) kände jag inget speciellt. Jag hade inte färgat hår, men lite blekt efter ett par användningar av Sunkiss Jelly och Shu Uemura Color Lustre. Men desto längre tiden gick så märkte jag att desto bättre fungerade det för mig. Minu ger mycket struktur, luftighet och lyster. Det känns inte som en serie för väldigt torrt hår eller något som behöver vård.
För mig fungerar detta mycket bättre på mitt ofärgade hår och jag kan verkligen rekommendera det om du inte vill ha håret för mjukt. Efter tvätt och torkning så känns också bättre anpassat för styling och plattång.
Håret blir inte heller oljigt eller fett för snabbt. Hela hårbotten känns ren i minst ett par dagar efter tvätt (vid dubbel schamponering). Momo har jag använt både på torrt hår och som inpackning. Gillar det bättre på vått hår!

Jag älskar verkligen hur lyxiga Davines produkter känns; dofterna, formula, känsla. Alla produkter finns även i mindre travel size.

  • Davines Essential Haircare Minu Shampoo (239 SEK/250 ml)
  • Davines Essential Haircare Minu Conditioner (259 SEK/250 ml)
  • Davines Essential Haircare Minu Hair Mask (289 SEK/250 ml)
  • Davines Essential Haircare Minu Hair Serum (289 SEK/150 ml)
  • Davines Essential Haircare MoMo Hair Potion (289 SEK/150 ml)

Finns att köpa: Hudoteket

Se fler bilder!

Davines-Momo-Hair-PotionDavines Momo Hair Potion

Davines-Minu

Davines Minu

Davines-Box-Hair-Essentials

Davines Minu

Davines-Minu-Essential-Hair-Care-Conditioner-MaskDavines Minu

Davines-Minu-MomoDavines Minu & Momo

Davines-Minu-Hair-Mask

Davines Minu Hair Mask

Davines-Potion

Davines Momo Hair Potion Ingredients

Davines-DedeDavines Dede

Schampo Balsam Davines Hårinpackningar Leave-In

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.