La Roche-Posay Effaclar, Cicaplast, Toleriane Recensioner

La Roche-Posay Effaclar, Cicaplast, Toleriane

La Roche-Posay Effaclar, Cicaplast, Toleriane

För ett tag sedan gjorde jag ett stort inköp av La Roche-Posay Effaclar, Cicaplast och Toleriane hos Kronans Apotek. Här följer några minirecensioner om vad jag tycker om produkterna. Eftersom jag har varvat alla produkter är de alltså inte testade med jämna mellanrum. Det här är alltså endast inblick i mina första intryck av dem!

Cicaplast Pro-Recovery Gelécreme

Ansiktskräm till hud som flagar, spricker eller är retad efter t.ex. kosmetiska behandlingar. Kan användas på läppar.
Cicaplast är lite over-the-top för mig. Jag var nyfiken på den då den kändes väldigt intressant på handen, dvs som en primer med en matt och sammetslen finish. Även om den känns bra på så tycker jag att Effaclar K är snäppet bättre för mig med kombinerad hy. Med Cicaplast blir jag hyfsat glansig i pannan efter bara någon timma. Därför tycker jag inte att den fungerar som primer heller, vilket Lisa Eldridge gör.
Vill förtydliga att den inte heller är anpassad för min hy, utan detta var bara en produkt jag var nyfiken på. Ser framemot att få prova den på min näsa som flagnar lite då och då.
Läs mer om Cicaplast.

Effaclar K

Ansiktskräm för ojämn kombinerad/fet hy. Löser upp igentäppta porer och ger en jämn och slät hudyta.
Effaclar K är en lätt kräm och går snabbt in i huden. För mig som har porer på och runtom näsan, samt kombinerad hy vill jag påstå att den anpassad för mig. Jag slipper använda primer när jag vill ha makeup. Har inte fått plitor i pannan vilket jag kan få med nya krämer. Känns som en riktigt bra ansiktskräm för sommaren, men möjligtvis lite för tunn att använda på vintern. Den har en syrlig doft. Det är svårt att säga om den håller finnar borta. Det mesta kommer inifrån, men jag tyckte mig se att några tillfälliga finnar på halsen dämpades. Min åsikt är att jag gillar denna starkt och kan rekommendera dig med samma hy att prova den om du är nyfiken.
Läs mer om Effaclar K.

Toleriane Teint Korrigerande Flytande Foundation

För känslig hud.
Läs gärna min recension av Toleriane Teint foundation. Jag fick det exemplaret i ett pressutskick och köpte mig nu en nyans ljusare att mixa med.
Den känns lätt att bära trots att den är en korrigerande foundation. Jag har en del rödheter och Toleriane Teint gör sitt jobb väl. Nackdelen är att jag ofta råkar överdosera denna foundation. Vill man inte ha foundation över hela ansiktet bör man därför applicera med noggrannhet. Stor favorit bland mina foundations dock. Hade gärna sett fler nyanser av Toleriane Teint cremefoundation dock!
Läs mer om Toleriane Teint.

larrocheposay-toleriane-thermal-springwater

Toleriane Soothing Protecting Skincare (Lugnande Creme)

Ansiktskräm som verkar lugnande. Den kom i mitt resekit och egentligen inget jag var ute efter. Ganska flytande och den ger lite glansig finish. Känns bra att använda när jag inte vill aktivera huden för mycket, inte ska använda makeup eller sova. Perfekt resestorlek dock om man är ute på vift!

Ingredienser
Water/Aqua, Cyclopentasiloxane, Isocetyl Stearate, Squalane, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Pentylene Glycol, Aluminum Starch, Octenylsuccinate, Cetyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Dimethiconol, Ethylhexyglycerin, Acrylates Crosspolymer, Sodium Hydroxide

Läs mer om Toleriane Soothing Protecting Skincare (Lugnande creme).

Toleriane Dermo-Cleanser (Rengöringslotion)

Makeupremover för känslig hy. Icke-doftande removerlotion som jag applicerar med händer och sedan tar bort med bomullspad. Tar bort mascara och annan makeup utan att huden reagerar det minsta (vilket min hy gör med Bioderma). Blir nog ett köp igen framöver — men nästa gång blir den en fullstor flaska.
Läs mer om Toleriane Dermo-Cleanser.

La Roche-Posay Thermal Spring Water (Källvattenspray)

Källvattensprayen är väldigt spretig och sprayar inte jämnt. Kan såklart bero på flaska till flaska. Svårt att säga om detta gör något bra för huden som inte redan vanligt vatten gör. Finns det egentligen något vetenskapligt bevis? Det här är dock en livsviktig produkt när jag kör bil långa sträckor. Utan en splash vatten i ansiktet blir jag ganska trött!
Läs mer om Thermal Spring Water.

Finns att köpa: Medstop, DocMorris.

Se mer bilder & ingredienser!

Cicaplast IngredientsCicaplast Ingredients

effaclar-k-ingredientsEffaclar K Ingredients

Effaclar KEffaclar K

Effaclar KEffaclar K Tub

larocheposay-dermocleanserToleriane Dermo-Cleanser Ingredients

La Roche-Posay Effaclar, Cicaplast, Toleriane

Ansiktskrämer Ansiktsrengöring La Roche-Posay Makeupremover Etiketter: , ,

Publicerat av

Caroline är recensent och webbredaktör på schiebeauty.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.